Deze aannemer bouwt met kalkhennep

Voordelen van kalkhennep



100% ecologisch huis

Kalkhennep is een energiezuinig en duurzaam bouwmateriaal ontstaan uit hernieuwbare grondstoffen dat geen schadelijke uitstoot veroorzaakt, recycleerbaar is en op het einde van de levenscyclus geen schadelijke stoffen achterlaat. Dit bouwmateriaal genereert tijdens het productieproces geen CO2-uitstoot. Meer nog: het productieproces is CO2-negatief vermits de kalkhennep tijdens het drogen CO2 uit de lucht neemt.


Energiezuinige woning, lage energiefactuur

Kalkhennep zorgt voor een gezonde thermische isolatie, heeft een voortdurende en stabiele vochtbuffer en kent geen condensatieproblemen. Een kalkhennepwoning vraagt een minimum aan technieken of ventilatiesystemen om een aangenaam binnenklimaat te creĆ«ren, vrij van schadelijke stoffen. In dat opzicht spreekt men over een actief huis in plaats van over een passiefhuis. 



Gezonde woning

Door de CO2 opname, de natuurlijke vochtregulering en de afwezigheid van giftige additieven (lijmen, brandvertragers) staat kalkhennep garant voor een gezond binnenmilieu in uw woning.


Comfortabele woning

De van nature performante isolatie, vochtregulering en warmebuffering zorgt in combinatie met sterke geluidsisolerende eigenschappen voor een comfortabele, aangename woonsfeer.


Hoge verkoopwaarde van de woning

Met kalkhennep bouw je een duurzame gezonde woning.  Het is de ideale basis voor een bijna energieneutrale (BEN) woning, de nieuwe standaard in 2020.